Durafloor.
Durable floor solutions
Професионални настилки За дома Луксозни настилки Детски площадки Спортни настилки Окачени тавани Первази и аксесоари Защита за ъгли и стени
За офиса За образованието За здравеопазването За вкусовата индустрия За хранителната индустрия За електронната индустрия За фармацията За кухни За отдих За СТАС
+ 359 899 258 737 +359 885 621 189 office@durafloor-bg.com

Спортни настилки

Изборът на спортна настилка зависи до голяма степен от предназначението на залата (дали е училищен физкултурен салон, фитнес зала или зала за провеждане на професионални или международни състезания).

Вътрешните спортни настилки можем да ги разделим на няколко вида - според техния състав, степента на натоварване, игровите характеристики на настилката и разбира се, най - важното - цената.

Спортните PVC настилки се състоят от горен много здрав (полиуретанов износващ) слой, втори армиращ слой от стъклени фибри, носещ цвета  и трети слой - най-долен от разпенено PVC със затворена клетъчна структура.

Каучукови спортни настилки - се отличават с висока износоустойчивост, издръжливост, еластичност, противоподхлъзващи свойства, отлични игрови характеристики, предпазват играчите при падане от наранявания и травми. Произвеждат се в различни цветове и на различни дебелини, могат да бъдат на рула или на плочи.

Дървени спортни подови системи (спортен паркет) - Това е върховото постижение в една спортна зала. Горният слой е от масивна дървесина или трислоен паркет, с голяма твърдост и висока плътност. Монтират се върху подложни греди (скара). Спортният паркет се състои от отделни модули, произведени по размери на залата. Дървените спортни системи се характеризират с отлични игрови характеристики и отскок на топката. Подходящи за професионални закрити зали за баскетбол, волейбол, хандбал, където се провеждат състезания на международно ниво. 

Aкрилни спортни настилки - Те са еластични спортни покрития на базата на акрилнo-смолиста основа с високо качество, лесна поддръжка, екологично чисти и имат изключително дълъг живот. Подходящи са за игрища на открито и закрито. Тенис кортове, футболни, волейболни, баскетболни, хандбални,училищни дворове и мултифункционални игрища, училищни спортни зали и салони. Настилките са подходящи oще и за колописти, пешеходни алеи и паркинги.

Ако се замисляте в избора на подходящата за Вас спортна настилка поискайте допълнителна информация като направите запитване или се свържете с нас.